miercuri, 13 mai 2009

Workshop: "Maison de la France"

Azi ma fost la evenimentul numit "Maison de la France", un workshop care a avut loc la Hotel Intercontinental, sala Ronda, timp de 4 ore. A fost un eveniment interesant in care am comunicat, am negociat, am glumit si ne-am informat asupra celor mai interesante locuri din Franta (din punct de vedere turistic, bineinteles).
Surprinzator este faptul ca tinerilor de acolo (au fost toti reprezentatii francezi) li se acorda o mare incredere (adica sa trimiti intr-o alta tara niste fete de aproximativ 25 ani care sa reprezinta o zona sau un hotel...asa ceva never in Romania; tot "comunistii" se duc!) si au si de ce: vorbesc coerent, corect, sint bine informati, vorbesc liber si stiu exact cum se spune o gluma.
Dintre toti cei prezenti m-a impresionat d-soara ce reprezenta Nisa. Vorbea excelent, cu un limbaj poetic imbinat cu utilul (la intrebarea mea: Ce nu iti place in Nisa? mi s-a raspuns: "In the world there is black and white, good and bad, but this is life: a perfect balance. Without this balance there is nothing possible!") si stia exact cum trebuie abordata fiecare persoana. Un adevarat profesionist...
Ei bine, a fost util, a fost un event reusit (este al 2-lea workshop la care particip; primul era o prezentare a Vale del Sole - Italia, care nu a fost nici pe departe atit de reusit ca acesta), dar romanii trebuie sa-si vire coada, like usual:
- la tombola care a avut loc la final s-au acordat o serie de premii, precum intrari gratuite la castele sau muzee, 2 nopti cazare la un hotel, 2 bilete de avion etc. Iata cum isi baga romanu' coada: premiul cel mare - un sejur la un hotel din Nisa - a fost cistigat de...de...agentia care a lucrat cel mai mult cu hotelul, respectiv de o strimba, Cristina de la agentia...de la agentia de pe Bd. Elisabeta...(nu dam nume ca nu se cade). Ce-i urez eu? Mai bine nu...!

Celor care nu au fost la un astfel de eveniment le recomand sa mearga macar o data, dar niciodata sa nu stati decit pina incepe tombola. De ce? Pentru ca oricum n-aveti nici o sansa in Romania!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Leave a comment...