joi, 6 august 2009

Ce este un "outlet"...after all?

Probabil ca subiectul a mai fost abordat si de altii, insa nu m-am putut abtine din prezentarea frustrarilor. Asa cum multi deja stiu, la sfarsitul anului trecut s-a deschis cu mare tam-tam un asa zis outlet store in apropierea capitalei. Cei care s-au ocupat cu promovarea acestuia au mers atat de departe incat sa sugereze ca ar fi primul magazin de acest gen.
Multumita Wikipedia, aflam urmatoarele: “An outlet store or factory outlet or “Best Saving Outlet” is a retail store in which manufacturers sell their stock directly to the public through their own branded stores. The stores can be brick and mortar or online. Traditionally, a factory outlet was a store, attached to a factory or warehouse.” Pai daca asa stau lucrurile, inseamna ca noi avem astfel de magazine de ani de zile. Deocamdata nu imi vine decat unul in minte – cel al fabricii de pantofi Antilopa – insa imi aduc foarte bine aminte ca am mai intrat in doua astfel de magazine cu imbracaminte (toate pe suprafata capitalei).
Citind mai departe informatiile oferite de celebra enciclopedie online, mai aflam urmatoarele: “Often these stores are grouped together in outlet malls.” Buuun, deci outlet store-ul de langa Bucuresti este de fapt un outlet mall. Toate bune si frumoase pina aici. In tarile mai dezvoltate (pe masura ce se scurge timpul impresia ca Romania nu va atinge niciodata acest statut e tot mai pregnanta), preturile practicate in astfel de magazine sunt mai mici decat cele din celelalte mall-uri (simtitor mai mici, nu cat sa ia ochii clientului).
Ei bine, nu sfatuiesc pe nimeni sa calce pragul unor astfel de magazine. Preturile sint comparabile cu Plaza Romania sau chiar si mai si... Oare ce rost mai au?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentezi...?!