marți, 9 februarie 2010

Iarna nu-i ca vara...

           Am puteam crede ca si cel mai tembel om poate face diferenta intre vara si iarna, nu?! Ei bine, sint destui cei care vad floricele pe cimpii, frunze verzi ce se leagana in bataia vintului caldut, etc. in timp ce pe sosele viscolul isi face de cap... Printre acesti vesnici visatori se numara si autoritatile, care nu fac NIMIC, dar NIMIC pentru a-i ajuta pe cei aflati pe drum. Concret: duminica ma intorc spre Bucuresti, pe autostrada, evident. Cum intri pe A1, de la vama, coada de tir-uri; urmeaza un sector de drum de vreo 20 de km pe care se circula cit de cit bine (max 50 km/h) dupa care incepe distractia, de la km 80 pina la 56 mergeam cu 30-40 km/h, urmind ca apoi sa stam pe loc vreo 20 de min, dupa care coloana se-ngituie pe cca 30 de km, intr-o succesiune de opriri si inaintari cu max 10 km la ora.
          Conditiile meteo se prezentau cam asa: viscol puternic, care arunca in parbriz fulgii de zapada adunati gramada de nu mai vedeai la 5m in fata, vint care simteai ca te arunca de pe o banda pe alta, zapada care cadea necontenit...
           Trafic: cei cu masini de teren sfidau pe oricine, mergind cu pina la 70 km/h unde se putea si pe unde se putea, inclusiv pe banda de urgenta; altii trasesera deja pe dreapta si erau masini care nu se mai vedeau, fiind acoperite de zapada; altii iesisera pe cimp sau se indreptau spre benzinarii. Ceea ce nu am precizat esta ca pe toata autostrada nu am vazut nici o masina de deszapezit... Incredibila aceasta indolenta!
           Nu am cedat si am mers pina la capat, cu orice pret, cu orice sacrificiu... Am intrat pe autostrada la ora 17:00 si am ajuns la 20:30 in Bucuresti... Aici politia pusese o gramada de zapada in jumatatea sensului spre Pitesti: o inchisesera! De ce plm sa ne mai straduim sa o deszapezim? Mai bine o inchidem, nu?!
          Si, colac peste pupuza, Berceanu spunea ieri: "Sa nu va mirati ca nu o sa acoperim nici o groapa la vara, pentru ca toti banii i-am dat pe deszapezit!" Sa mori tu??? Care plm deszapezit? Ai fost tu pe A1 sau in tara, alaturi de cei care au innoptat pe sosele sa vezi cum e, sa ii intrebi cum se simt? NU... Atunci fa ceva cu banii nostri, cu banii publici si nu mai zi nimic, nu te mai scoate tu ca ai dat banii unei firme incompetente, probabil o licitatie aranjata...
          Iata si citeva imagini de la fata locului (exact asa se vedea prin parbriz din cauza viscolului):

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Leave a comment...