duminică, 25 aprilie 2010

Efectele vizionarii filmelor 3D

           Filmele vizionate in format 3D pot provoca atac de cord... cel putin asa sustin doctorii americani. Stirea completa se gaseste pe site-ul Antena3 (click aici), care mentioneaza printre altele si cauza: "O explicatie ar fi aceea ca filmele în format tridimensional redau perspective diferite ale aceeaşi imagini, iar ochelarii speciali separă aceste unghiuri astfel încât fiecare să fie văzută de un ochi. Acest lucru se întâmplă atât de rapid încât oamenii nu îşi dau seama că acest proces are loc. Cele mai întâlnite simptome includ greaţa, durerile de cap sau oboseala dar, în cazuri rare, se poate ajunge la convulsii sau chiar atac de cord.
          Avertismentele vin chiar şi de la producătorii televizoarelor 3d. Unii dintre ei scriu pe aparate sau în manualul de utilizare al acestora că anumite imagini cu lumini intermitente sau foarte puternice pot cauza crize epileptice sau accidente vasculare."
         Eu (cam) refuz sa cred acest aspect, dar am mentionat aceasta stire pentru ca tot e la moda sa mergi in Afi Palace sau in Plaza sa vezi un film 3D sau, de ce nu, 5D... So, think twice...!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentezi...?!