marți, 17 mai 2011

Creta - mai 2011

           Kalimera! Acesta este salutul cu care veti fi primiti in Creta oriunde v-ati duce: la aeroport, la hotel, la taverne, pe strada, etc. Creta este minunata: privelisti incredibile, apa marii reflectata in mii de nuante, oameni primitori, veseli, zimbitori, care nu se gindesc la ziua de miine cu lipsa de speranta care este in sufletul romanilor. Turismul este principala sursa de venit pe insula, urmat de comercializarea maslinelor si alte "preocupari agricole". De asemenea, la ei caprele traiesc libere (s-au salbaticit oarecum) si se intilnesc oricunde pe insula, chiar si pe marginea soselei - cretanii le numesc "cri-cri".
           Incredibil este ceea ce au reusit cretanii: sa sape in munte si sa construiasca case, hoteluri, autostrazi; cu toate ca noi avem totul aproape de-a gata nu vom fi niciodata in stare sa facem ceea ce ei au cladit pentru ca spaga, coruptia in general este la cote maxime la noi (de exemplu in Grecia in daca incerci sa mituiesti un politist amenda se dubleaza si nu este tocmai mica: 360 EUR pentru centura sau vorbitul la telefon).
           Orice excursie pe aceasta spendida insula merita tot efortul (fie el fizic sau pecuniar): de la Palatul Minoic din Knossos, croaziera de o zi la Santorini, cheile Samariei (detalii nu va dau pentru ca sint foarte multe de Google), de aceea recomand clar orice deplasare in acest sens (ca idee, o masina de inchiriat costa in jur de 40 EUR/zi fara garantie, dar si fara casco). Temperatura este relativ usor de suportat, clima fiind oarecum uscata (cca. 25 grade C la ora 10:00 si urcind pina la 35 C in dupa prinz).
           Si daca cele de mai sus nu v-au convins, sper ca imaginile urmatoare sa deschida un nou orizont de calatorie...
         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentezi...?!